Sommartåget – glädje, gemenskap och en härlig utmaning

Sommaren 2010 var en riktigt bra sommar för min del. Löpningen gick från att vara sporadisk till något mer strukturerad. Jag hade bland annat anmält mig till min första tävling någonsin på ironmandistansen.

Eftersom jag hade börjat springa mer strukturerat så hade jag lärt känna fler och fler löpare. En av alla de härliga personer som jag lärde känna under dessa löpturer var Susanne Dalsätt. Hon sprudlade verkligen av energi från första stund jag träffade henne och hade ständigt nya spännande utmaningar och projekt på gång. Det dröjde inte länge förrän hon kom med förslaget att springa mellan Jönköping och Visingsö. Jag var nog inte sen att haka på eftersom jag gillar både utmaningar och sociala tillställningar, så det var egentligen inte så svårt val.

Den gången där i Juli 2010 stod vi 8 personer redo för att ta oss an det som skulle komma att bli den första upplagan av Sommartåget.

bild660

visingso-0117

Även om 45 km är långt att springa så var det som att tid och rum nästan slutade att existera. Vi sprang där glada i hågen, snackade om allt mellan himmel och jord och kilometrarna bara tickade på. Hade någon det jobbigt så peppade vi andra den personen lite extra. Jag delade glädje och kände en stor gemenskap med hela det där gänget. Även om det var långt så var det en härlig utmaning. När jag tänker tillbaka på det där tillfället blir jag glad än idag.

Eftersom hela grejen var så fantastisk och speciell så bestämde vi oss för att göra detta till ett återkommande event. För att det inte skulle vara ett helt år mellan samankomsterna så bestämde vi oss för att göra ett event även på vintern. Det fick senare namnet Tomtetåget.

Sen har det bara rullat på.

Så här såg det ut inför starten av förra årets Sommartåg. Massor av härliga deltagare och de flesta klädde ut sig i alla möjliga kreationer. Glädje, gemenskap och en härlig utmaning väntade samtliga dessa löpare, och snart är det dags igen.

10156038_627302157344152_412589467236214537_n

Jag har lärt känna många otroligt härliga löpare och personer under alla dessa tomte- och sommartåg. En person som jag minns väldigt väl första gången hon var med och sprang var Marie Sjöberg. Hon var då en ganska oerfaren löpare hade tidigare sprungit 26 km som längst. Jag minns så väl att hon kände sig orolig för distansen och undrade vad hon hade gett sig in på egentligen. Jag fick förmånen att springa med henne under en stor del sträckan. Även om hon kanske inte trodde det själv när vi startade så slog vi hennes distansrekord gång på gång ju längre eventet pågick. På något sätt visste jag att hon skull fixa hela sträckan fram till Visingsö. Jag tycker att det är väldigt roligt att peppa folk till att våga utmana vad man tror är sina gränser och att inte sätt upp några inre barriärer. Det var precis det som Marie gjorde den dagen.

Därför är det extra roligt att få arrangera Sommartåget med just Susanne och Marie nu i sommar. Årets sommartåg kommer att avgå från Jönköpings Central den 27 juni så boka er plats redan nu. Klicka er vidare till Persgårdens sida och anmäl er här. Vi hoppas att årets sommartåg kommer att bli det bästa någonsin. När jag tänker tillbaka på det här om 5 år så hoppas jag att det är med lika mycket goda minnen och glädje som jag får när jag tänker på första gången jag sprang sträckan 2010.

 

Ps. Så här skoj hade vi under förra sommartåget

Publicerad i Event, Sommartåget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>