Om triathlonskolan

Vill du bli en bättre triathlet?

Det absolut bästa sättet enligt mig för att bli en bättre triathlet är att anlita en coach. Att få feedback på sin egna teknik och träning är kan vara otroligt värdefullt och givande. Oavsett om du är ny på det här med triathlon, har storslagna ambitioner inför nästa tävling eller höga målsättningar men kanske inte har all tid i världen att träna, så kan en coach vara en viktig förutsättning i din tillvaro.

Oavsett om du är ny inom triathlon, eller om du är en van atlet, så vill jag hjälpa dig att nå dina målsättningar. Tillsammans kommer vi att jobba som ett team för att du ska nå din fulla potential. Varmt välkommen!

DSC_0128

Om mig:

Jag som driver Triathlonskolan.se heter Alexander Åström-Karlsson och har en bakgrund som tävlingssimmare.

Idrott i allmänhet har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. När jag var yngre fick jag möjlighet att testa på flertalet sporter, men märkte ganska snabbt att simning var den sport som jag brann allra mest för. Redan som fyraåring tog jag mina första simtag och höll igång med detta ända fram till 2004, då jag la ner min tävlingssatning inom simning.

Under 2008, efter några år med avsaknad av nästan all form av träning kombinerat med ett överdrivet sockerintag, kände jag att jag behövde nya utmaningar och mål. Jag kom i kontakt med triathlon för första gången under 2009 och fastnade direkt. Sen dess så har jag genomfört flertalet kortare triathlontävlingar och ironmantävlingar. Jag körde min första tävling på ironmandistansen 2010 i Kalmar vilket gav mig en otrolig mersmak. Som långsiktigt mål bestämde jag mig för att försöka kvala in till VM i Ironman på Hawaii. Efter två år med fullt fokus på att försöka kvala in till den tävlingen så nådde jag mitt stora mål under 2012.

IMG_8777

Jag anser att hälsa och träning är förmodlingen den bästa investeringen som man kan göra i sig själv. De postiva effekterna med träning är många. Jag hjälper dig gärna på vägen att nå din fulla potential. Jag älskar triathlon och vill mer än gärna dela med mig av den glädje och kunskap som denna idrott har gett mig.